K. Hartwall

Säästötavoite 1,4–2 milj. eur / Kerrosala 12 000 m2

Mitä tehtiin

Modernisoitiin kiinteistöjen rakennusautomaatio ja ilmanvaihto, minkä lisäksi rakennettiin lämmöntalteenottojärjestelmä ja uusittiin lämmönjakokeskukset

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Isot energiansäästöt olivat hyvä ponnahduslauta projektin toteuttamiseen. Investointi on helppo perustella, kun sen säästöt pystyy osoittamaan.”

Head of Production Unit Finland Tom Martin

K. Hartwall Oy Ab

LeaseGreen on toteuttanut laajan energiaremontin K. Hartwallin tehdasrakennuksiin Sipoossa. Remontin tavoitteena oli parantaa 114 tuotannossa työskentelevän ihmisen olosuhteita, pienentää korjausvelkaa sekä säästää merkittävästi energiaa.

Hartwall valmistaa metallisia rullakoita ja rullavaunuja ensisijaisesti kaupan ja teollisuuden käyttöön. Yritys on perustettu 1932. Söderkullassa sijaitsevien kiinteistöjen kerrosala on yhteensä reilut 12 000 m2, ja ne on rakennettu pääosin 1980-luvun alkupuolella.

Sinkittämössä lämmitetään suuria nestemassoja, ja myös hitsaamossa syntyy paljon hyödynnettäväksi sopivaa lämpöä. Projektin yhteydessä molempiin kiinteistöihin rakennettiin lämmöntalteenottojärjestelmä. Hitsauskaasuista suodatetaan ensin pois haitalliset partikkelit, minkä jälkeen suodatettu ilma johdetaan talvisin takaisin tuotantotilaan ja kesäisin ulos.

LeaseGreenin laskelmien mukaan toteutetut investoinnit säästävät energiaa ja pienentävät hiilijalanjälkeä merkittävästi. Tuotantokiinteistöjen CO2-päästöt vähenevät noin 250 tonnilla vuodessa, mikä vastaa reilun sadan sähkölämmitteisen omakotitalon päästöjä. Kustannussäästöjen arvioidaan kohoavan 1,4–2 miljoonaan euroon investoinnin elinkaaren aikana. Investoinnin tuotto on yli 20 prosenttia.