OP STC- ja GCT-kiinteistöt

Elinkaarisäästöt 4,1 milj. eur / Kiinteistöjen pinta-ala 22 000 m2 / Investoinnin tuotto 9 %

Mitä tehtiin

Kaukolämpö vaihdettiin maalämpöön, minkä lisäksi kiinteistöjen katolle rakennettiin tehokkaat aurinkosähköjärjestelmät. Samalla modernisoitiin kiinteistöjen valaistus.

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Asiakas hyötyy, kun joku katsoo hänen kiinteistöään kokonaisuutena, hyödyntää vanhan järjestelmän parhaita osia ja uusii ne palat, joista saadaan paras hyöty. Arvostan LeaseGreenin rohkeutta kyseenalaistaa kiinteistöalan vanhoja toimintatapoja ja hyvää otetta projektien toteutuksessa.”

Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki

OP Kiinteistösijoitus Oy

 

LeaseGreen on suunnitellut ja toteuttanut täydellisen energiajärjestelmän modernisoinnin Vantaalla sijaitsevaan neljään logistiikkakiinteistöön. Energiaremontissa kiinteistöjen lämmönlähde vaihtui. Rakennukset kytkettiin irti kaukolämpöverkosta, ja tarvittava energia tuotetaan kiinteistöihin asennettavien raskaiden lämpöpumppujen ja aurinkosähkön yhdistelmällä.

”Me haluamme kehittää näiden kiinteistöjen kilpailukykyä, alentaa vuokralaistemme vastikkeita ja pienentää kiinteistöjen CO2-päästöjä”, sanoo OP Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki.

Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä Aviapoliksen alueella sijaitsevat GCT- ja STC-logistiikkakiinteistöt ovat valmistuneet vuosina 2011–2012. Kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on 22 000 m2.

LeaseGreenin ja OP Kiinteistösijoituksen arvion mukaan siirtyminen maalämpöön alentaa kiinteistön lämmityskustannuksia yli 20 prosenttia ja hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia. Uusien järjestelmien avulla saavutettavien elinkaarisäästöjen arvioidaan kohoavan 4–5 miljoonaan euroon.