Heinon Tukku Sörnäinen

Elinkaarisäästöt 0,7 milj. eur / Investoinnin tuotto 20 %

Mitä tehtiin

Modernisoitiin kiinteistön rakennusautomaatio ja ilmanvaihtokoneet sekä rakennettiin lauhdelämmön talteenotto

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Ensimmäinen yhteinen projekti LeaseGreenin kanssa meni niin nappiin, että nyt päivitämme kiinteistötekniikan myös muihin tiloihimme.”

Kiinteistöpäällikkö Rainer Rönnberg

Heinon Tukku

LeaseGreen on parantanut Heinon Tukun pikatukun energiatehokkuutta Helsingin Sörnäisissä. Projektissa modernisoitiin kiinteistön rakennusautomaatio ja ilmanvaihtokoneet sekä rakennettiin lauhdelämmön talteenotto. LeaseGreenin arvion mukaan uudet ratkaisut pienentävät kiinteistön lämmönkulutusta lähes 400 MWh vuodessa. Myös sähkön kulutus ja päästöt putoavat tuntuvasti.

Projektissa päivitettiin ja laajennettiin Heinon Tukun nykyistä automaatiota lisäämällä antureiden ja ohjauspisteiden määrää sekä yhdistämällä automaatioon uudet energiaoptimoidut ohjelmat. Ilmanvaihdon modernisointiin kuului seitsemän tulokoneen, kuuden poistokoneen ja yhden huippuimurin uusiminen. Kylmäkoneista otetaan jatkossa talteen lauhdeliuoksen lämpö.

LeaseGreenin laskelmien mukaan energiatehokkuusprojekti tuottaa Heinon Tukulle 0,6–0,8 miljoonan euron säästöt investointien elinkaaren aikana. Investoinnin arvioidaan tarjoavan Heinon Tukulle 16–22 prosentin tuoton, energian tulevasta hintakehityksestä riippuen.