Kaunialan Sairaala

Elinkaarisäästöt 1 400 000 eur / Sopimuksen kesto 72 kk

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, ilmanvaihto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Paremmat sisäilmaolosuhteet, parempi ilmanvaihto ja sisäilmaolosuhteet, pienemmät kustannukset ja CO2-päästöt

”Hanke toteutetaan palveluna, joka tuottaa Kaunialalle säästöjä ilman sairaalan omaa investointia. Tämä on nerokas ja turvallinen ratkaisu kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen varsinkin julkisella sektorilla.”

Toimitusjohtaja Mervi Ahlroth

Kaunialan Sairaala Oy

LeaseGreen Suomi toteutti Kaunialan sotavammasairaalaan laajan energiatehokkuushankkeen, jonka tavoitteena on 1 400 000 euron säästö energiakustannuksiin investointien elinkaaren aikana.

LeaseGreen veloittaa Kaunialan energiaremontin kuukausimaksulla, joka on pienempi kuin hankkeen tuottama energiansäästö. Sopimuskauden kesto on kuusi vuotta. Projektissa laajennettiin ja uudistettiin muun muassa rakennusautomaatiojärjestelmää. Suurin osa ilmanvaihtokoneista modernisoitiin ja niiden ohjaus muutettiin tarpeenmukaiseksi.

”Osastojen ja juhlasalin ilmanvaihto säätyy nyt automaattisesti käyttäjien tuottaman hiilidioksidin mukaan”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo. ”Toimme Kaunialaan myös LED-valaisintekniikkaa ja tunnistinohjauksia sekä tehostimme vedenkäyttöä.”