Varma

Tavoitteet parempi työympäristö ja pienemmät energiakulut

Mitä tehtiin

Modernisoitiin kolmen kiinteistön talotekniikka

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Kiinteistöjen energiankulutuksen ja päästöjen hillitseminen LeaseGreenin mallilla on kustannustehokas ratkaisu meille. Olemme vakuuttuneita siitä, että heillä on hyvä osaaminen projektien toteutukseen.”

Toimitilajohtaja Toni Pekonen

Työeläkeyhtiö Varma

LeaseGreen modernisoi työeläkeyhtiö Varman omistamien kauppakiinteistöjen talotekniikkaa Porissa, Seinäjoella ja Joensuussa. Projektit toteutettiin LeaseGreenin kehittämällä palvelumallilla, joka ei sido asiakkaan pääomaa. Asiakkaan kuukausimaksu jää pienemmäksi kuin hankkeen investointien energiansäästö. Energiatehokkuus rahoittaa itse itsensä.

Uudistettavat kolme kiinteistöä ovat ikääntyneitä ja kookkaita vähittäiskaupan kiinteistöjä. Kaikissa kolmessa toimii Iskun myymälä. Talotekniikan uudistaminen parantaa vuokralaisen työntekijöiden ja asiakkaiden olosuhteita.

”Hankkeen jälkeen omistajalla on salkussaan paremmat kiinteistöt kuin ennen hanketta, vaikka omistaja ei ole sitonut investointeihin yhtään omaa rahaa”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo. ”Vuokralainen pääsee toimimaan paremmassa työympäristössä, joka kuluttaa aiempaa vähemmän sähköä ja lämpöä.”