Trevian Purotie

Säästötavoite 500 000 eur / Pinta-ala 5 000 m²

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, uudistettiin ilmanvaihtoa ja valaistusta

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Olemme toteuttaneet useita avaimet käteen -hankkeita LeaseGreenin kanssa ja tiedämme, että he miettivät ja tekevät kaikki projektiin liittyvät asiat loppuun saakka. Kokonaistoimitus tarkoittaa todella sitä, mitä tuo sana lupaa.”

Portfolio manager Antti Venermo

Trevian

LeaseGreen toteutti energiatehokkuushankkeen Helsingin Pitäjänmäen Purotiellä sijaitsevaan toimistokiinteistöön, joka tarjoaa tilat mm. energiayhtiö St1:n pääkonttorille. Vuonna 1991 valmistunutta kiinteistöä hallinnoi kiinteistösijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevian Asset Management.

Projektissa uudistettiin kiinteistön rakennusautomaatiota, ilmanvaihtoa ja valaistusta. Pysäköintihallin valaistus muutettiin LEDeihin ja liiketunnistukseen perustuvaan tekniikkaan. LeaseGreen-hankkeen investointien tuottamien elinkaarisäästöjen arvioidaan kohoavan tässä kiinteistössä lähes 500 000 euroon.

”Talo on hyvässä kunnossa, mutta sen kiinteistötekniikka edusti alkuperäistä 1990-luvun tasoa”, Trevianin portfolio manager Antti Venermo sanoo. ”Työympäristön olosuhteet paranevat ja energialasku pienenee, kun investoimme nykyaikaiseen ja ympäristöystävälliseen tekniikkaan.”