Trevian Myyrinraitti

Pinta-ala 8 000 m²

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, ilmanvaihto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Kiinteistön arvo nousee selvästi enemmän kuin investointi maksaa. LeaseGreen toimii proaktiivisesti ja ripeästi, hallitsee tekniikan ja ymmärtää hyvin kiinteistösijoittajan näkökulman.”

Portfolio manager Antti Venermo

Trevian Asset Management Oy

Kiinteistösijoitus- ja varainhoitoyhtiö Trevian Asset Management investoi Vantaalla sijaitsevan Kiinteistö Oy Myyrinraitin energiatehokkuuteen. Projektissa uudistettiin muun muassa rakennuksen automaatio, ilmanvaihto ja valaistus. LeaseGreen toteutti sen avaimet käteen -hankkeena.

Myyrinraitti on valmistunut 1980-luvun puolivälissä. Rakennuksen tekninen erityispiirre on ilmalämmitys. LeaseGreenin ratkaisu perustuu ilmalämmitysjärjestelmän kehittämiseen, mikä on edullisempi ja vuokralaisten kannalta vaivattomampi vaihtoehtoehto kuin alun perin suunnittelupöydällä ollut vesipatteriverkoston asentaminen.

”Kiinteistön omistajan ykköstavoite on vuokralaisten pitäminen tyytyväisenä, koska se varmistaa korkean käyttöasteen”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo.

”Toinen puoli on omistajan arvo. Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu energiatehokkuusprojekti nostaa kiinteistön arvoa välittömästi. Tuoton ja riskin välinen suhde on hyvinkin houkutteleva.”