Trevian Liesikuja

Elinkaarisäästöt 500 000 eur / Energiansäästö 29 % / Investoinnin tuotto 12 %

Mitä tehtiin

Modernisoitiin ilmanvaihto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Parempi ilmanvaihdon ja lämmönjaon hallinta, pienemmät energiakulut ja CO2-päästöt

”Modernisoimme Myyrmäen Liesikujalla ilmanvaihdon laitteet ja muutimme ilmanvaihdon tarpeenmukaiseksi. Valaistusta uudistettiin niin, että se sopii LED-tekniikkaan. Taloon tuli myös vedensäästöratkaisu.”

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto

LeaseGreen Suomi

Kun Liesikuja 7 suunniteltiin ja rakennettiin Vantaan Myyrmäkeen 1980-luvun lopulla, sen tekniset ratkaisut edustivat silloista huipputasoa. Tuli aika kantaa täysin palvelleet koneet pois ja tuoda niiden tilalle uuden sukupolven edustajat.

LeaseGreen on tehnyt sopimuksen energiatehokkuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä Liesikujan kiinteistöyhtiötä hallinnoivan Trevian Asset Managementin kanssa. LeaseGreenin toimitusjohtajan Tomi Mäkipellon mukaan osapuolet ovat asettaneet remontin säästötavoitteeksi 400 000 euroa, mikä jää asiakkaan eduksi kaikkien kulujen jälkeen. Säästöt ovat kuitenkin olleet ennakoitua suurempia.

Liesikuja 7 on valmistunut vuonna 1990, ja sen pinta-ala on 3 200 m2. LeaseGreen laskuttaa energiatehokkuuspalvelun kustannukset kiinteällä kuukausimaksulla. Sopimuskauden kesto on 72 kuukautta.

Aiemmin LeaseGreen on toteuttanut Trevianille samantyyppisen projektin Turussa sijaitsevaan Koivulan liikekeskukseen