Spektri Business Park

Tavoitteet parempi työympäristö ja pienemmät kulut / Pinta-ala 55 000 m²

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, ilmanvaihto, jäähdytys ja valaistus

Keskeiset tulokset

Mittaukset aloitetettu

”Kiinteistön käyttäjien olosuhteet nousevat hyvältä erinomaiselle tasolle ja säästämme energiaa. Työtä on ilo tehdä, kun toimistossa on raikas ilma ja sopiva lämpötila.”

Toimitusjohtaja Outi Kymäläinen
Spektri Business Park

LeaseGreen modernisoi Espoon Tapiolassa sijaitsevan Spektri Business Parkin Kvintti-kiinteistön. LeaseGreenin energiasaneeraus kattoi Kvintin rakennusautomaation, ilmanvaihdon, jäähdytyksen ja valaistuksen uudistamisen. Rakennukseen asennettiin uusi järeä jäähdytyskone sekä useita kymmeniä toimilaitteita, antureita ja valaisimia. Lopuksi talo kytkettiin LeaseGreenin pilvipohjaiseen etävalvontaan.

Kvintin täydellisesti uusittu automaatiojärjestelmä tarjoaa käyttäjälleen selvästi tarkempaa tietoa kuin alkuperäinen järjestelmä, joka oli tullut elinkaarensa päähän. Uusi järjestelmä seuraa muun muassa kiinteistön osien lämpötilaa, sisäilman hiilidioksidipitoisuutta ja ilmanvaihdon puhalluksen painetta.

”Mopo vaihtui mersuun”, sanoo automaatioon erikoistunut LeaseGreenin projektipäällikkö Tero Ritari.

”Tietoa on monin verroin enemmän ja siihen päästään nopeammin kiinni kuin aikaisemmin. Tällä saadaan selvitettyä muutamassa sekunnissa se, mikä saattoi aikaisemmin kestää jopa kymmenen minuuttia. Olosuhteiden tarkalla seuraamisella voidaan saavuttaa jopa 10–40 prosentin säästöt kiinteistön energiankulutukseen.”