Oriola logistiikkakeskus

Säästötavoite 2,5 milj. eur / CO2-säästö vuodessa 500 tn

Mitä tehtiin

Modernisoitiin rakennusautomaatio, ilmanvaihto ja valaistus. Investointi toteutettiin suunnittelusta asennuksiin avaimet käteen -hankkeena.

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Nykyaikaisen tekniikan avulla varmistamme sen, että kiinteistömme tukee työntekijöiden viihtyvyyttä ja onnistumista työssään. Toinen tärkeä tavoitteemme on, että liiketoiminnan hiilijalanjälki supistuu.”

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jari Mäkelä

Oriola

LeaseGreen on modernisoinut pörssiyhtiö Oriolan logistiikkakeskuksen kiinteistötekniikan. Kohteessa käytetty älykäs teknologia säästää energiaa, parantaa olosuhteita ja pienentää CO2-päästöjä.

Ilmanvaihdon uudistamisen osa-alueisiin kuuluivat mm. ilmanvaihtokoneiden puhaltimien vaihdot, poistoilman lämmön talteenoton tehostaminen, kanavistojen uudistaminen sekä ilmanvaihdon ohjauksen parantaminen. Uudistetut ilmanvaihtokoneet ovat hiljaisia ja tehokkaita, ja eri tilojen ilmanvaihtoa pystytään ohjaamaan aiempaa täsmällisemmin. Valaistuksen energiatehokkuus on parantunut selvästi uuden LED-tekniikan ansiosta, ja huollon tarve vähentynyt.

Toteutetut investoinnit parantavat kiinteistön olosuhteita, säästävät energiaa ja pienentävät hiilijalanjälkeä. LeaseGreenin arvion mukaan logistiikkakeskuksen CO2-päästöt supistuvat noin 500 tonnilla vuodessa, mikä vastaa 230 sähkölämmitteisen omakotitalon päästöjä. Kustannussäästöjen arvioidaan kohoavan 2,5 miljoonaan euroon investoinnin elinkaaren aikana.

”Oriola haluaa toimia pitkäjänteisesti ja vastuullisesti”, sanoo Oriolan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jari Mäkelä.