Kauppakeskus Viisari

Säästötavoite > 1 000 000 eur / Sopimuksen kesto 60 kk

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, ilmanvaihto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Energiakulut -25 % (10 kk mittausdata)

”Sopimuksen edullisuus, asiantuntemus ja LeaseGreenin kokonaisvaltainen ote ratkaisivat päätöksen. Tällaisen hankkeen toteuttaminen itse olisi hyvin työlästä. Emme välttämättä tunnistaisi kaikkia mahdollisuuksia tai jos tunnistaisimme, saattaisimme pitää niitä liian vaivalloisina.”

Talousjohtaja Asko Dahlbom

Isku-Yhtymä

Isku uudisti Vantaalla kehä kolmosen varrella sijaitsevan kauppakeskus Viisarin talotekniikan. Hankkeen suunnittelun ja investoinnit toteutti energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen. Tavoitteena on yli miljoonan euron nettosäästö Iskulle investointien elinkaaren aikana.

Kauppakeskus Viisari on rakennettu vuonna 1981 ja sitä on laajennettu useaan otteeseen, viimeksi vuonna 2005. Viisarin energiatehokkuushanke toteutettiin LeaseGreenin palvelumallilla, jossa investointien tuloksena syntyvä säästö nousee korkeammaksi kuin asiakkaan kuukausimaksu.

Suurin osa projektin tuottamista säästöistä tulee automaation ja ilmanvaihtokoneiden modernisoinnista. Kiinteistöön toteutettiin myös uusi aiempaa tehokkaampi viilennysratkaisu, ja valaistus päivitettiin LED-tekniikkaan.