Isku Turku

Säästötavoite > 500 000 eur / Pinta-ala 7 400 m²

Mitä tehtiin

Lämmityksen, ilmanvaihdon ja valaistuksen saneeraus

Keskeiset tulokset

Parempi työympäristö ja korkeampi energiatehokkuus

”Meillä on vankka luottamus LeaseGreeniin, ja koko paketti rahoituksesta alkaen hoituu sieltä. Uskomme, että tällainen toimintamalli tulee yleistymään nopeasti Suomessa.”

Kiinteistöpäällikkö Rauli Majuri

Isku Invest

Energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen toteutti Turun Pläkkikaupungissa sijaitsevaan Kiinteistönpaikka-liikekiinteistöön laajan kiinteistöteknisen modernisoinnin.

Avaimet käteen -projektina toteutetun hankkeen ydin oli lämmitysmuodon vaihto: uudet energiatehokkaat lämpöpumput korvasivat perinteisen öljylämmityksen. Samalla uudistettiin myös rakennusautomaatiota, ilmanvaihtoa ja valaistusta.

Kiinteistönpaikka valmistui vuonna 1972 ja sitä laajennettiin vuonna 1987. Kiinteistönpaikkaan asennetaan nyt kaksi suuritehoista vesi-ilmalämpöpumppua. LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto arvioi, että lämpöpumppuratkaisu leikkaa Kiinteistönpaikan energiakuluja 35 prosenttia aiemmasta. Lisäetuina tulevat parempi työympäristö ja alenevat huoltokustannukset.

Kiinteistönpaikan energiatehokkuusprojekti toteutettiin LeaseGreenin kehittämällä palvelumallilla, joka ei sido asiakkaan pääomaa. LeaseGreen rahoittaa, suunnittelee ja toteuttaa investoinnit, joiden tuloksena syntyvä säästö on suurempi kuin asiakkaan kuukausimaksu. Energiatehokkuus rahoittaa itse itsensä.