Genesta Antinkatu

Tavoitteet työympäristön ja sisäilman laadun parantaminen ja energiakustannusten säästö / Pinta-ala 11 200 m2

Mitä tehtiin

Modernisoitiin kiinteistön rakennusautomaatio, ilmanvaihto sekä valaistus

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Tärkein tavoite on sisäilman laadun parantaminen nykyaikaiselle tasolle. Tiloihin asennettavilla lukuisilla antureilla varmistetaan, että ilman hiilidioksidipitoisuus, kosteus ja lämpötila on talossa työskentelevien ihmisten kannalta oikealla tasolla.”

Investment Manager Anna Pihlajaniemi

Genesta

Suurten kiinteistöjen modernisointiin erikoistunut LeaseGreen modernisoi Helsingin Kampissa sijaitsevan toimistokiinteistön talotekniikan. Funkkistyyliä edustava kahdeksankerroksinen kiinteistö on rakennettu vuonna 1952 Tennispalatsin viereen ja sen omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Genestan hallinnoima rahasto. Saneerauksessa uudistettiin talon rakennusautomaatio, ilmanvaihto, jäähdytyskone ja lauhduttimet, kaukolämmön lämmönsiirrin sekä valaistus, joka toteutettiin energiatehokkaalla LED-tekniikalla.

”Tämä on meidän kruununjalokivikohteemme”, sanoo Genestan Investment Manager Anna Pihlajaniemi. ”Nostamme nyt Antinkatu ykkösen uuteen loistoon uudistamalla sekä tilat että tekniikan. Sijainti on loistava ja talon rakenteet jykevässä kunnossa.”

Antinkatu 1:ssa on vuokrattavaa toimistotilaa noin 11 200 m2. Kiinteistö rakennettiin aikanaan valtion käyttöön. Uudistetut tilat on vuokrattu Pihlajaniemen mukaan pääsääntöisesti yksityisille yrityksille.

LeaseGreenin modernisointiprojektin tavoitteena on 500 000 euron säästöt Genestalle investointien elinkaaren aikana.

”LeaseGreen pystyy toteuttamaan saneerauksen siten, että olosuhteet paranevat ja samalla säästämme myös energiakustannuksissa”, Anna Pihlajaniemi sanoo.

”Tärkein tavoite on kuitenkin sisäilman laadun parantaminen nykyaikaiselle tasolle. Tiloihin asennettavilla lukuisilla antureilla varmistetaan, että ilman hiilidioksidipitoisuus, kosteus ja lämpötila on talossa työskentelevien ihmisten kannalta oikealla tasolla. Me olemme Genestassa hyvin kiinnostuneita siitä, miten meidän vuokralaisilla menee ja miten he talossa viihtyvät.”

Pihlajaniemi sanoo, että Genesta etsii Suomesta jatkuvasti uusia sijoituskohteita. Ikääntyneet mutta perusrakenteiltaan vahvat kiinteistöt tarjoavat kiinteistösijoittajalle tilaisuuden arvonnousuun, mutta tämä edellyttää talon käytettävyyden ja tekniikan päivittämistä nykyaikaiselle tasolle.

”LeaseGreenin asiantuntemus ja referenssit herättivät minussa luottamusta”, Anna Pihlajaniemi sanoo. ”Pidän myös siitä, millä tyylillä heidän asiantuntijansa pyrkivät ratkaisemaan eteen tulevia haasteita. Vaikuttaa siltä, että tassut eivät nouse helposti pystyyn.”

Genesta on Pohjoismaissa toimiva riippumaton kiinteistösijoitus- ja sijoitusrahastoyhtiö, joka keskittyy toiminnassaan kehitettäviin toimitilakiinteistöihin. Genestan toimistot sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Luxemburgissa.