F9 Distribution

Säästötavoite 800 000 eur / Pinta-ala 15 000 m²

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio ja ilmanvaihto

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Lisäämme ilmanvaihdon riittävyyttä ja säädettävyyttä – ja säästämme paljon rahaa. Kun rakennuksessa on paljon kuutioita ja kulmia, tarkalla ohjauksella voidaan saavuttaa suuret mittakaavaedut.”

Mika Nurminen

Kiinteistö Oy Hatanpään valtatie 48

LeaseGreen toteutti laajan energiasaneerauksen F9 Distributionin logistiikkakiinteistöön Tampereella. Projektissa modernisoitiin kiinteistön automaatiojärjestelmä ja ilmanvaihtokoneet sekä muutettiin ilmanvaihdon periaate tarpeenmukaiseksi.

Uudistettava kiinteistö sijaitsee osoitteessa Hatanpään valtatie 48. Rakennuksen pinta-ala on 15 000 m2 ja tilavuus 213 000 m3. Energiatehokkuushankkeen arvioidaan tuottavan investointien elinkaaren aikana lähes 800 000 euron säästöt kiinteistön omistajalle. Investointien tuoton ennustetaan nousevan yli 10 prosenttiin.

LeaseGreen seuraa saneeratun kiinteistön olosuhteita ja säästöjen toteutumista pilvipohjaisella IoT-palvelulla. Toteutukselle myönnetään myös niin sanottu energiansäästövakuutus.

”Kiinteistötekniikan keskitetty hallinta sopii hyvin meidän tilanteeseen”, kiinteistön edustaja Mika Nurminen sanoo. ”LeaseGreenin teknologinen osaaminen, referenssit ja tiimin yrittäjämäinen asenne vakuuttivat meidät siitä, että projekti onnistuu.”