Exilion Itämerentorni

Säästötavoite > 100 000 eur / Pinta-ala 350 m²

Mitä tehtiin

Modernisoitiin pysäköintihallin valaistus LED-tekniikkaan

Keskeiset tulokset

Valoteho +30 % ja energiankulutus -70 %

”Homma toimi hyvin ja valaistus saatiin käyttöön ripeästi. Tällaisen hankkeen kannattavuuden voi laskea melkein millä tavalla tahansa ja lopputulos on sama: varmasti kannattaa.”

Toimitusjohtaja Ari Talja

Exilion Capital

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan Itämerentornin pysäköintihalliin asennettiin loppukesällä 2015 LED-valaisimet, jotka tuottavat tiloihin selvästi aiempaa suuremman valotehon 70 prosenttia pienemmällä energiankulutuksella. Työn suunnitteli ja toteutti LeaseGreen avaimet käteen -projektina. Kiinteistön omistavan Exilion Capitalin vuokralaisten nettosäästö nousee valaisinten elinkaaren aikana yli 100 000 euroon.

Vuonna 2000 valmistunut Itämerentorni on Ruoholahden maamerkki, joka tunnettiin aiemmin Sitran pääkonttorina. Kiinteistöön kuuluu 16-kerroksisen tornitalon lisäksi matalampi kaareva toimistorakennus. Vuokralaisina kiinteistössä ovat muiden muassa PriceWaterhouseCoopers, Suominen ja HOK-Elannon S-Market.

”Itämerentorni on hieno kohde ja Exilion pitää siitä hyvää huolta”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo. ”LED-teknologia on kypsynyt sille tasolle, että sitä voi suositella ammattimaisille kiinteistönomistajille – kunhan työ suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti. Energian tuhlausta en voi suositella edes amatööreille.”