ETRA Megacenter Turku

Tavoitteet Säästää kiinteistön energiakustannuksia ja parantaa olosuhteita

Mitä tehtiin

Ilmanvaihto ja rakennusautomaatio modernisoitiin, tehostettiin poistoilman lämmöntalteenottoa ja muutettiin ilmanvaihdon ohjaus tarpeenmukaiseksi.

Keskeiset tulokset

Lämmönkulutus pienentynyt 49 % ja sähkönkulutus 46 %. Olosuhteet varastoissa ja myymälässä parantuneet, kun lämpötilat ja ilmamäärät ovat aiempaa tasaisempia.

”Remontti ei haitannut lainkaan bisneksiä. Kaikki katkokset lisäävät aina kustannuksia, mutta nyt niitä ei tullut, vaikka kiinteistössä tehtiin kuitenkin aika laaja remontti.”

Toimitusjohtaja Jouni Pelkonen

Etola Kiinteistöt

LeaseGreen toteutti Etola Kiinteistöjen omistamaan ETRA Megacenteriin Turun Kärsämäentielle syksyllä 2017 laajan energiaremontin, jossa modernisoitiin kiinteistön ilmanvaihto ja rakennusautomaatio.

”Turun kiinteistössä oli selvästi isommat ylläpitokustannukset erityisesti energian osalta kuin meidän muissa kiinteistöissä. Siksi päätin, että asialle pitää tehdä jotain”, kertoo Etola Kiinteistöjen toimitusjohtaja Jouni Pelkonen.

Säästöt ovat toteutuneet ennakoitua suurempina. Energiatehokkuuden parantaminen on kokonaisuudessaan siis lähes puolittanut Turun ETRA Megacenterin energiakustannukset. Ylläpitokustannusten osalta Turun kiinteistö erottuu nyt parhaimpien joukossa.

”Kyllähän tulokset ovat aivan loistavia”, Pelkonen sanoo.

Turun ETRA Megacenter on rakennettu 1973. Sen bruttopinta-ala on 4200 m2 ja rakennustilavuus reilut 25 000 rm3.