Etera Pasila

Säästötavoite > 400 000 eur / Sopimuksen kesto 96 kk

Mitä tehtiin

Modernisoitiin ilmanvaihto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Energiakustannukset pienenevät ja kiinteistön käyttäjien tyytyväisyys nousee, kun olosuhteet paranevat. Laitteiden uusiminen on järkevää, koska vanhan ja uuden tekniikan välillä on niin suuri tehokkuusero.”

Kiinteistöpäällikkö Matti Autere

Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera

LeaseGreen suunnitteli ja toteutti energiatehokkuusremontin Helsingin Pasilassa sijaitsevaan toimistokiinteistöön, jonka omistaja on Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera. Ilmanvaihtoa modernisoitiin ja muutettiin tarpeenmukaiseksi. Merkittävä osa valaistuksesta vaihdettiin LED-tekniikkaan.

Projekti toteutettiin LeaseGreenin palvelumallilla, joka perustuu kuukausimaksuun. Sopimuskauden kesto on kahdeksan vuotta ja Eteran nettosäästö investointien elinkaaren aikana noin 400 000 euroa.

”Säästämme joka kuukausi summan, joka on suurempi kuin kuukausimaksu”, Eteran kiinteistöpäällikkö Matti Autere sanoo. ”Tämä on erinomainen ratkaisu kiinteistön omistajalle, koska se ei sido omistajan pääomaa. Energiatehokkuus on myös ekotehokkuutta Eteralle. Kestävän kehityksen tukeminen on tärkeä osa kiinteistösijoittamista.”