Cursor Eagle

Säästötavoite 1 000 000 eur / Pinta-ala 14 500 m² / Sopimuksen kesto 96 kk

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, ilmanvaihto ja jäähdytys

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Hanke on tilaajalle helppo, kun siinä ei ole monia osapuolia. Tällainen toimintatapa edustaa uutta ajattelua. Kiinteistöalan perinteisessä investointiprojektissa suunnittelija katsoo asiaa omasta näkökulmastaan, urakoitsija omastaan ja tilaaja tietysti omastaan.”

Kiinteistöpäällikkö Kati Kolari

Cursor Oy

LeaseGreen modernisoi Kotkassa sijaitsevien Eagle-talojen automaation, ilmanvaihdon ja jäähdytyksen sekä tasapainottaa lämmitysjärjestelmän. Toimien avulla kolmessa kiinteistöyhtiössä saavutetaan yhteensä noin miljoonan euron nettosäästö investointien elinkaaren aikana. Eagle-talojen pääomistaja on Kotka-Haminan seudulla toimiva kehittämisyhtiö Cursor.

Eagle-talot on rakennettu Kotkan Karhulaan kolmessa vaiheessa vuosina 1989, 2002 ja 2009. Ne muodostavat yhden Kotkan seudun suurimmista toimistokeskittymistä ja tarjoavat työtilat noin 450 ammattilaiselle. Suurin vuokralainen on Andritz Oy.

”Suosittelen Kotkan esimerkkiä malliksi kaikkien kaupunkiseutujen kehittämisyhtiöille”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo. ”Energiatehokas talotekniikka vapauttaa kiinteistön omistajan taloudellisia resursseja muihin investointeihin ja helpottaa kiinteistönhoidon päivittäistä työtä. Kiinteistön arvo nousee ja vuokralaisten viihtyvyys paranee, kun tilojen sisäilmaolosuhteet kohentuvat.”