Catella Pakila

Tavoitteet vuokralaisten olosuhteiden ja omistajan tuottojen parantaminen / Pinta-ala 7 700 m2

Mitä tehtiin

Uudistettiin rakennusautomaatiojärjestelmä ja modernisoitiin ilmanvaihtokoneet. Samalla uudistettiin lämmitys, lämmön talteenotto ja valaistus

Keskeiset tulokset

Mittaukset on aloitettu

”Kiinteistön omistaja ei aina tiedä ennakkoon, mikä toimenpide kannattaa ja mikä ei. Arvostamme palveluntarjoajaa, joka ajattelee asiakkaansa puolesta ja osaa laskea euroja. Pidän erityisesti siitä, että LeaseGreenin asiantuntijat erottelevat selkeästi myös ne investoinnit, jotka eivät ole asiakkaan kannalta taloudellisesti kannattavia.”

Talous- ja rahoitusjohtaja Iiro Nurkkala

Catella Asset Management

LeaseGreen modernisoi kaksi Catellan Helsingissä sijaitsevaa kiinteistöä, jotka on rakennettu 1980-luvun alussa. LeaseGreen suunnitteli ja toteutti niihin rakennusautomaatiojärjestelmän uudistuksen ja ilmanvaihtokoneiden modernisoinnin. Samalla uudistettiin myös lämmitystä, lämmön talteenottoa ja valaistusta.

”Talojen ohjaus muuttuu helpommaksi, kun automaatio ja ilmanvaihto päivitetään ajan tasalle”, Catella Asset Managementin talous- ja rahoitusjohtaja Iiro Nurkkala sanoo.

”Moderni etäohjauksella toimiva tekniikka parantaa talojen vuokrattavuutta ja säästää energiaa. Tämäntyyppisissä suomalaisissa kiinteistöissä ohjaus tarkoittaa yleensä sitä, että joku syksyllä kiljaisee, että nyt on kylmä, jolloin huoltomies käy vääntämässä lämmityksen täysille. Jossakin vaiheessa keväällä tulee sitten aivan liian kuuma.”

Catellan toimesta saneerattavat kohteet sijaitsevat osoitteissa Ohrahuhdantie 4 ja Välitalontie 71 (kuvassa). Kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on 7 700 m2, ja niissä on muun muassa toimistoja, logistiikkatiloja ja varastoja. Investoinnit toteutettiin LeaseGreenin rahoitusratkaisulla, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että hankkeen tuottama energiansäästö on suurempi kuin sen rahoituksen kulut.

Investointien arvioidaan tarjoavan 16–22 prosentin tuoton ilman rahoituksen kuluja. Arvioidun energiansäästön arvo on noin 500 000 euroa investointien elinkaaren aikana.

Catella on Tukholman pörssissä noteerattu kiinteistösijoitusyhtiö, joka tarjoaa Suomessa kiinteistöjen salkunhoito- ja asiantuntijapalveluja. Catellalla on hoidettavana noin 40 kiinteistöä. Nurkkalan mukaan Catella on tehnyt LeaseGreenin kanssa puitesopimuksen, jonka tavoitteena on kartoittaa kaikkiaan 29 kiinteistön kehitysmahdollisuudet.