A-lehdet

Säästötavoite > 500 000 eur / Pinta-ala 12 000

Mitä tehtiin

Modernisoitiin automaatio, uudistettiin ilmanvaihtoa ja valaistusta

Keskeiset tulokset

Korkeampi energiatehokkuus ja parempi työympäristö

”Aikataulu oli tiukka, mutta se pidettiin ja asiat hoidettiin kaikin puolin asiallisesti. LeaseGreenin projektipäällikkö oli joustava, kuunteli asiakastaan ja piti sormensa tarkasti projektin pulssilla.”

Tuotantopäällikkö Markus Harjula

A-lehdet

LeaseGreen toteutti A-lehtien pääkonttoriin kiinteistötekniikan modernisoinnin, jonka tavoitteena on rakennuksen ilmanvaihdon ja valaistuksen ohjauksen tehostaminen. Projektissa saneerattiin ja laajennettiin kiinteistön automaatiojärjestemää, vaihdettiin säätimiä ja lisättiin tiloihin hiilidioksidiantureita. Lisäksi valaistuksen ohjaus muutettiin tarpeenmukaiseksi.

A-lehtien pääkonttori on rakennettu vuonna 2003. Meren rannalla Helsingin Kulosaaressa sijaitsevan rakennuksen seinissä on runsaasti lasia, joten olosuhteet talon sisällä saattavat sään muutosten myötä vaihdella runsaasti yhdenkin päivän aikana. Kiinteistötekniikan modernisointi tasoittaa työympäristön olosuhteita ja parantaa viihtyvyyttä. Myös energiaa säästyy, kun ilmaa vaihdetaan ja valaistusta ohjataan tarpeen mukaan.

LeaseGreenin toimitusjohtajan Tomi Mäkipellon mukaan talotekniikan älykkyys, tarkkuus ja tehokkuus ovat parantuneet tuntuvasti kymmenessä vuodessa. Mäkipelto arvioi, että nyt toteutettu modernisointi tarjoaa A-lehdille yli 500 000 euron kustannussäästön investointien elinkaaren aikana